Mijn favorieten

Makelaar Rivierenwijk Utrecht


De Rivierenwijk is een buurt in de wijk Zuidwest en wordt begrensd door de Balijelaan, Vondellaan, Vaartsche Rijn en het Merwedekanaal. De buurt is direct gelegen aan de Dichterswijk maar wordt grotendeels begrensd door het Merwedekanaal en de Vaartsche Rijn.

De Rivierenwijk is zowel qua bevolking en woningen erg gevarieerd. De eerste woningen zijn rond 1918 gebouwd en hierbij was voornamelijk het doel om eengezinswoningen te realiseren voor arbeiders, ambtenaren en spoorwegpersoneel. Midden jaren 70 werd de wijk grotendeels gerenoveerd en vernieuwd. Sinds 2016 beschikt de wijk over haar eigen station, genaamd de Vaartsche Rijn.

 

Woning kopen in Rivierenwijk

Het kopen van een woning is één van de belangrijkste en grootste aankopen die u in uw leven doet. Alvorens tot de koop van een woning in Rivierenwijk over te gaan wilt u zeker weten de juiste keuze te hebben gemaakt. Past de woning wel bij u? Voldoet de woning aan al uw woonwensen? Is het de juiste locatie in Rivierenwijk? Bij al deze vragen helpt Waltmann Makelaars om een antwoord te krijgen.

Onze makelaars beschikken over uitgebreide kennis van Rivierenwijk en kunnen u uitstekend adviseren over bestemmingsplannen, bouwkundige aspecten (eventueel in combinatie met een bouwkundige inspectie), erfdienstbaarheden, vereniging van eigenaars (bij appartementen), kadastraal onderzoek, onderhandelingen over de prijs en overige voorwaarden, de koopovereenkomst en juridische afhandeling.

 

Woning verkopen in Rivierenwijk

Bij de verkoop van uw woning in Rivierenwijk is een zorgvuldige aanpak van het grootste belang. Uw doel is om het beste resultaat te bereiken, wij hebben de kennis, expertise en gedrevenheid om dit voor u te realiseren. We zijn al 130 jaar actief in Utrecht en hebben maximale kennis van Rivierenwijk.

Wij komen graag bij u thuis langs om ons zelf voor te stellen en onze werkwijze aan u toe te lichten. In dit gesprek nemen wij ook uw woning op, om zo tot een juiste vraagprijs en opbrengstwaarde te komen. Indien nodig wordt er kadastraal , bodemonderzoek en/of een bouwtechnische keuring uitgevoerd. Zo komen u en de kopers van uw woning niet voor onverwachte verrassingen te staan.

 

Woning taxeren in Rivierenwijk

Voor verschillende doeleinden kunt u een taxatierapport nodig hebben. Voor de aankoop van een nieuwe woning verlangt uw hypotheekverstrekker een taxatierapport, maar ook als u uw bestaande hypotheek van uw huidige woning in wijzigt kan de bank dit verlangen. Daarnaast kan het bij overlijden nodig zijn om in verband met de successierechten een taxatie op te laten maken. Bij echtscheiding of beëindiging van een relatie is het vaak van belang een onafhankelijke waarde te verkrijgen bij de verdeling. In alle situaties zijn de taxateurs van Waltmann Makelaars de aangewezen partij om een deskundig en onafhankelijk rapport op te stellen.


 
 

Recent verkocht in Rivierenwijk

 
Scheldestraat Scheldestraat Amaliastraat
Scheldestraat 44 Utrecht Scheldestraat 47 Utrecht Amaliastraat 55 Utrecht
     

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring