Mijn favorieten

Makelaar Dichterswijk Utrecht


De Dichterswijk is een buurt in de wijk Zuidwest in Utrecht en is gebouwd in de jaren '20. De wijk is gelegen rond de Croeselaan en wordt begrensd door de Graadt van Roggenweg, Vondellaan/Balijelaan, Kruisvaart en het Merwedekanaal. Vroeger bestond de wijk voornamelijk uit boerderijen en tuinderijen.

Dichterswijk-west is de laatste jaren flink geherstructureerd en dit heeft geresulteerd in de nieuwe woonbuurt Parkhaven, gelegen op het voormalige veilinghaventerrein. Parkhaven heeft enkele leuke horecagelegenheden en terrassen en is zeer in trek bij tweeverdieners. Het Centraal Station bevindt zich op loopafstand.

 

Woning kopen in Dichterswijk

Het kopen van een woning is één van de belangrijkste en grootste aankopen die u in uw leven doet. Alvorens tot de koop van een woning in Dichterswijk over te gaan wilt u zeker weten de juiste keuze te hebben gemaakt. Past de woning wel bij u? Voldoet de woning aan al uw woonwensen? Is het de juiste locatie in Dichterswijk? Bij al deze vragen helpt Waltmann Makelaars om een antwoord te krijgen.

Onze makelaars beschikken over uitgebreide kennis van Dichterswijk en kunnen u uitstekend adviseren over bestemmingsplannen, bouwkundige aspecten (eventueel in combinatie met een bouwkundige inspectie), erfdienstbaarheden, vereniging van eigenaars (bij appartementen), kadastraal onderzoek, onderhandelingen over de prijs en overige voorwaarden, de koopovereenkomst en juridische afhandeling.

 

Woning verkopen in Dichterswijk

Bij de verkoop van uw woning in Dichterswijk is een zorgvuldige aanpak van het grootste belang. Uw doel is om het beste resultaat te bereiken, wij hebben de kennis, expertise en gedrevenheid om dit voor u te realiseren. We zijn al 130 jaar actief in Utrecht en hebben maximale kennis Dichterswijk.

Wij komen graag bij u thuis langs om ons zelf voor te stellen en onze werkwijze aan u toe te lichten. In dit gesprek nemen wij ook uw woning op, om zo tot een juiste vraagprijs en opbrengstwaarde te komen. Indien nodig wordt er kadastraal , bodemonderzoek en/of een bouwtechnische keuring uitgevoerd. Zo komen u en de kopers van uw woning niet voor onverwachte verrassingen te staan.

 

Woning taxeren in Dichterswijk

Voor verschillende doeleinden kunt u een taxatierapport nodig hebben. Voor de aankoop van een nieuwe woning verlangt uw hypotheekverstrekker een taxatierapport, maar ook als u uw bestaande hypotheek van uw huidige woning in wijzigt kan de bank dit verlangen. Daarnaast kan het bij overlijden nodig zijn om in verband met de successierechten een taxatie op te laten maken. Bij echtscheiding of beëindiging van een relatie is het vaak van belang een onafhankelijke waarde te verkrijgen bij de verdeling. In alle situaties zijn de taxateurs van Waltmann Makelaars de aangewezen partij om een deskundig en onafhankelijk rapport op te stellen.

 
   
Vondellaan Vondellaan Croeselaan
Vondellaan 5 bis Utrecht Vondellaan 9 bis Utrecht Croeselaan 227 bis Utrecht

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring