Mijn favorieten

Uw woning verhuren


Uw woning verhuren via Waltmann Makelaars

Gaat u samenwonen, tijdelijk naar het buitenland of staat uw huis te koop en heeft u al een andere woning? Of heeft u een tweede huis of een beleggingspand? En wilt u daarom uw woning in Utrecht verhuren? Dan krijgt u te maken met de huurwet: deze wet zorgt er in beginsel voor dat de huurder beschermd is tegen uitzetting door de verhuurder. Tijdelijk verhuren is volgens de wet- en regelgeving niet mogelijk maar er zijn uitzonderingen op deze wet.
 

Verhuurprijs woning Utrecht
Allereest komen we bij je langs om de woning op te nemen en geven een advies verhuurprijs. 
We verzorgen het presentatiepakket bestaand uit foto’s, video’s, aanmelding in onze database, aanmelding op Funda, Parariushuurwoningen.nl en op waltmannmakelaars.nl.

 

Screening potentiele huurders
Als geïnteresseerde huurder(s) zich melden voor je woning dan wordt de huurder eerst gescreend. We vragen de benodigde gegevens op zoals bijvoorbeeld een werkgeversverklaring, arbeidsovereenkomst, loonstroken, bankafschriften, bewijs van inschrijving bij de gemeente, kredietwaardigheid, garantstelling door werkgever. 

Nadat bovenstaande akkoord is bevonden gaan we de woning bezichtigen met de potentiele huurder(s). Door de krappe woningmarkt zijn er veel gegadigden voor huurwoningen in Utrecht. De huurders die als beste uit de screening zijn gekomen maken de meeste kans op de woning. Uiteraard vragen we, indien gewenst, welke huurder jouw voorkeur heeft. In overleg met jou stellen we het huurcontract op en zorgen voor de correcte juridische afhandeling.


Woning in Utrecht verhuren aan expats

Wij zijn gespecialiseerd in het verhuren aan expats en zijn op zoek naar woningen in Utrecht voor verhuur. Het aantal expats in Utrecht blijft groeien en het aantal woningzoekenden ligt op het hoogtepunt. Nú is het moment je woning(en) tegen goede huurprijs te verhuren. Expats werken vaak tijdelijk bij gerenommeerde bedrijven. Ze zijn meestal hoog opgeleid en verkrijgen een hoog inkomen. Hierdoor zijn ook woningen in het hogere segment zeer geschikt om te verhuren. 
 

Woningen die het meest geschikt zijn voor expats: 

  • Woningen die beschikbaar zijn voor een minimale verhuurperiode van 6 maanden
  • Volledige gestoffeerde of gemeubileerde woningen
  • Woningen in of nabij het centrum van Utrecht (goed bereikbaar per OV). 

Woning aan expats verhuren met behulp van Waltmann Makelaars
Waltmann Makelaars beschikt over een website speciaal voor expats: expatbrokerutrecht.nl. Waltmann Makelaars en Expat Broker Utrecht hebben een groot netwerk en kunnen daardoor snel een geschikte huurder voor je vinden. We nemen je al het werk omtrent de verhuur uit handen. 
 

Waarom verhuren via Waltmann Makelaars:

- Kennis van de regelgeving
- Professioneel presentatiepakket (digitale fotografie, plattegronden, advertentietekst etc.)
- Aanmelding in het NVM uitwisselingssysteem
- Presentatie via Waltmann.nl, Funda.nl en huurwoningen.nl
- Screening potentiele huurders en plannen van bezichtigingen
- Opstellen en ondertekenen huurcontract
- Advies over risico's, aansprakelijkheid en verzekeringen met behulp van onze partner De Hypotheekshop Utrecht - De Meern

 

Uw makelaar

Wim Bentum heeft jarenlange ervaring in de makelaardij. Of u nu over een nieuwbouwwoning, een jaren '30 woning of een monument beschikt, Wim is specialist op het gebied van verhuur in Utrecht. 
 
Wim Bentum
 Wim Bentum
06-21296672 w.bentum@waltmann.nl
  

 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring