Mijn favorieten

Aankoop van uw nieuwe woning


Neem Waltmann Makelaars mee als uw eigen NVM-aankoopmakelaar!

Het kopen van een woning is één van de belangrijkste en grootste aankopen die u in uw leven doet. Alvorens tot de koop van een woning over te gaan wilt u zeker weten de juiste keuze te hebben gemaakt. Past de woning wel bij u? Voldoet de woning aan al uw woonwensen? Is dit de juiste locatie in Utrecht of omgeving? Bij al deze vragen helpt Waltmann Makelaars om een antwoord te krijgen.

Onze makelaars beschikken over uitgebreide kennis van de markt in Utrecht en kunnen u uitstekend adviseren over bestemmingsplannen, bouwkundige aspecten (eventueel in combinatie met een bouwkundige inspectie), erfdienstbaarheden, vereniging van eigenaars (VVE) bij appartementen, kadastraal onderzoek, onderhandelingen over de prijs en overige voorwaarden, de koopovereenkomst en juridische afhandeling.

 

Inventarisatie & de geschikte woning zoeken in Utrecht

Na een uitgebreide inventarisatie gaan wij met u op zoek naar een passende woning. Doordat wij inzage hebben in de NVM-uitwisseling kunnen wij het aanbod in Utrecht en omgeving al zien voordat het op Funda komt. We maken voor u een zoekprofiel aan zodat u ook exclusief dit aanbod ontvangt. We maken voor u een voorselectie van het aanbod, op basis van uw woonwensen, om voor u het aanbod overzichtelijk te houden.
 

Maak gratis gebruik van Copaan als extra tool

Copaan is een persoonlijk online zoeksysteem die wij gratis aan onze klanten aanbieden om jou als zoeker op maat van dienst te kunnen zijn. Het systeem biedt je de mogelijkheid om beter, sneller en leuker de gewenste woning te vinden. Met deze extra dienst creëer je heel eenvoudig, online een volledig beeld van je prioriteiten, wensen en eisen. Via een persoonlijke inlogcode van uw aankoopmakelaar krijgt u toegang tot deze extra dienst om op basis van een match-systeem effectief te bezichtigen. 
 

Bezichtiging & vergelijken

Als we een huis hebben gevonden die aan u woonwensen voldoet gaan we samen met u naar de bezichtiging. We beoordelen de onderhoudsstaat en vergelijken de woning met andere te koop staande en recent verkochte woningen in Utrecht en de directe omgeving. Zo weet je of de vraagprijs realistisch is. Als u een huis gaat bezichtigen is daar in de meeste gevallen de makelaar van de verkoper aanwezig. Deze behartigt de belangen van de verkoper en probeert hierin de hoogste prijs te behalen, ze zijn er niet om uw belang te dienen. Om deze reden is het van belang dat wij met u mee gaan.
 

Aanvullend onderzoek & onderhandelen

Bent u enthousiast over de woning en wilt het graag kopen? Dan beoordelen we eerst, voor zover mogelijk, alle juridische, bouwkundige en milieutechnische aspecten, indien nodig zullen wij in overleg met u een specialist inschakelen voor extra onderzoek. Hierna stellen we de waarde vast en voeren we in overleg met u de onderhandeling om tot de beste prijs te komen met de voor u meest voordelige voorwaarden.
 

Ondertekenen koopovereenkomst, de financiering & de overdracht

De verkopend makelaar draagt zorg voor de opmaak van de koopovereenkomst. Wij zullen deze controleren. Nadat we de overeenkomst akkoord hebben bevonden en met u hebben doorgenomen mag u uw handtekening zetten en is de koop een feit.

Indien u een hypotheek nodig heeft voor de aankoop kunt u gebruik maken van de een adviseur van De Hypotheekshop Utrecht - De Meern, waar wij mee samenwerken. Op de dag van de notarisoverdracht zullen we samen met u en de verkopende partij de woning nogmaals doorlopen tijdens de eindinspectie. Als alles akkoord wordt bevonden door u en ons, gaan we gezamenlijk naar de notaris. Bij ondertekening van de leveringsakte wordt u eigenaar van uw nieuwe huis en zult u van de verkoper de sleutels ontvangen.

 

Uw makelaar

Rutger Kanters en Wim Bentum hebben jarenlange ervaring in de makelaardij. Of u nu op zoek bent naar een nieuwbouwwoning, een jaren '30 woning of een monument, onze makelaars zijn specialist op het gebied van aankoop in Utrecht. Neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

  
Rutger Kanters
 Rutger Kanters
06-31684297 r.kanters@waltmann.nl
Wim Bentum
 Wim Bentum
06-21296672 w.bentum@waltmann.nl
 

Hoe onze klanten ons beoordelen:

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring