Mijn favorieten

Taxaties


Waarom een taxatierapport?

Voor verschillende doeleinden kunt u een taxatierapport nodig hebben. Voor de aankoop van een nieuwe woning verlangt uw hypotheekverstrekker een taxatierapport, maar ook als u uw bestaande hypotheek van uw huidige woning wijzigt kan de bank dit verlangen. Daarnaast kan het bij overlijden nodig zijn om in verband met de successierechten een taxatie op te laten maken. Bij echtscheiding of beëindiging van een relatie is het vaak van belang een onafhankelijke waarde te verkrijgen bij de verdeling. In alle situaties zijn de taxateurs van Waltmann Makelaars de aangewezen partij om een deskundig en onafhankelijk rapport op te stellen.

NWWI

Tegenwoordig verlangen alle hypotheekverstrekkers dat taxatierapporten gevalideerd worden door een gecertificeerd instituut. Het Nederlands Woning Waarde Instituut, kortweg NWWI, is veruit het meest bekende en grootste instituut dat taxatierapporten valideert. Waltmann Makelaars is aangesloten bij het NWWI.

Taxatie voor bedrijfspand, winkel of kantoor?

Ook voor een bedrijfstaxatie kunt u bij Waltmann Makelaars terecht. Voor bedrijfstaxatie’s zijn wij aangesloten bij het Taxatie Management Instituut (TMI). Als u meer informatie over een bedrijfstaxatie wilt klikt u hier.
 

Uw taxateur

Rutger Kanters en Wim Bentum hebben jarenlange ervaring in de makelaardij. Neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

  
Rutger Kanters
 Rutger Kanters
06-31684297 r.kanters@waltmann.nl
Wim Bentum
 Wim Bentum
06-21296672 w.bentum@waltmann.nl