Mijn favorieten

Utrecht uitgelicht

 


Utrecht bestaat uit meerdere wijken, met ieder hun eigen karakter. Welke wijk past het beste bij jou? Waltmann Makelaars laat je graag kennis maken met de verschillende wijken. Deze keer: de binnenstad.
 

De binnenstad is één van de tien wijken van de gemeente Utrecht. De wijk bestaat uit de buurten Oude Binnenstad, Vaartsebuurt en Hooch Boulandt. Ook Hoog Catharijne, het Centraal Stationsgebied en de Jaarbeurs worden tot de binnenstad gerekend.

Dit deel van Utrecht is natuurlijk bekend om de Domtoren (de hoogste kerktoren van Nederland!), de werven, restaurants en winkels maar ook om het Nijntjemuseum en de talloze monumenten.
Maar wist je ook dat Utrecht is uitgeroepen tot mooiste grachtenstad van Europa en in 1808 zelfs even de hoofdstad van Nederland is geweest? Genoeg om trots op te zijn dus.

 

De Utrechtse binnenstad in cijfers

  • De binnenstad telt 17.360 inwoners, waarvan 50% tussen de 18 en 34 jaar
  • Er staan in de binnenstad zo’n 9173 woningen, waarvan er momenteel zo’n 80 te koop staan
  • Utrecht telt 1400 Rijksmonumenten en 1600 Gemeentelijke monumenten, waarvan veruit de meeste te vinden zijn in de binnenstad
  • De binnenstad krijgt van de bewoners het rapportcijfer 8 en staat hiermee op de derde plek van populairste buurten
  • Utrecht staat op nummer 1, 2 en 3 van drukste fietsroutes van Nederland. De drukste routes zijn: Smakkelaarsveld, Vredenburg en Jaarbeursplein

Zie jij het wel zitten om in deze wijk te wonen? Laat het ons weten, we helpen je graag zoeken naar een woning in de binnenstad.