Mijn favorieten

Utrecht uitgelicht

Utrecht bestaat uit meerdere wijken, met ieder hun eigen karakter. Welke wijk past het beste bij jou? Rutger Kanters van Waltmann Makelaars laat je graag kennis maken met de verschillende wijken. In deze eerste editie de wijk Wittevrouwen, gelegen in Utrecht Oost. 


De wijk: Wittevrouwen

Wittevrouwen wordt omheind door de Biltsche Grift, de Biltstraat, de Wittevrouwensingel en het Griftpark en grenst direct aan de binnenstad, Buiten Wittevrouwen en de Vogelenbuurt. Haar naam dankt ze aan het voormalige Wittevrouwenklooster. Met de fiets of de bus ben je in vijf minuten in de binnenstad. Zin in natuur? De bossen van De Bilt zijn binnen handbereik.

Wittevrouwen is vooral populair bij tweeverdieners en jonge gezinnen en staat bekend om de charmante woningen uit begin vorige eeuw. De gemiddelde vraagprijs van de woningen is € 276.500,-.  Als je in deze buurt wilt wonen en er komt een huis te koop dan moet je er snel bij zijn. Gemiddeld zijn de woningen hier binnen 4 weken verkocht.


De favorieten van Rutger


 
  1. Het Griftpark: in dit moderne park kun je heerlijk vertoeven. Met de kinderen naar de kinderboerderij én in de zomer heerlijk zonnen op de ligweides.
  2. Restaurant Aandacht voor Eten: puur eten met, zoals de naam al zegt, aandacht bereidt. Dit restaurant ligt in de gezellige Biltstraat dat bekend staat om de vele restaurants, cafés, koffietentjes, delicatessenwinkels en speciaalzaken.
  3. IJssalon Roberto: beroemd in Utrecht en omstreken. Heerlijk ijs, veel keuze en elke week een nieuwe smaak! We moeten helaas nog wel wachten tot maart voordat we ons weer te buiten kunnen gaan bij Roberto.
Zie jij het wel zitten om in deze wijk te wonen? Laat het ons weten, we helpen je graag zoeken naar een woning in Wittevrouwen.