Mijn favorieten

Utrecht uitgelichtUtrecht bestaat uit meerdere wijken, met ieder hun eigen karakter. Welke wijk past het beste bij jou? Waltmann Makelaars laat je graag kennis maken met de verschillende wijken. Deze keer: Nieuw Engeland.

De buurt Nieuw Engeland is het oudste en meest oostelijke deel van de wijk West. De buurt begint in het Verdomhoekje en loopt via de Cremerstraat langs het spoor door tot aan het Cremerplein. De zuidkant van de wijk grenst aan de Vleutenseweg.

Nieuw Engeland..?

Waar komt de naam Nieuw Engeland vandaan? Daar is vaak onderzoek naar gedaan maar een duidelijk antwoord is nooit gevonden. Het zou een verbastering kunnen zijn van eng (smal) land maar er gaat ook een verhaal rond dat de architect van de wijk bezeten was van Engeland en dat Nieuw Engeland daar haar naam aan te danken heeft. Wat wel zeker is, is dat de straatnamen in de wijk naar schrijvers en dichters zijn vernoemd.

Nieuw Engeland in cijfers
  • 50% van de woningen is gebouwd is tussen 1905 en 1945
  • De bewoners geven hun woning gemiddeld een 7,3 als rapportcijfer
  • Opvallend hoog: het aantal ongehuwde personen (75%), de leeftijdsgroep 25-45 (45%) en het aantal restaurants en kinderdagverblijven binnen een straal van drie kilometer
  • Opvallend laag: het aantal personen tussen de 45 en 65 jaar (15%), het gemiddeld aantal vierkante meters van de woningen (76 m2) en het aantal auto’s per huishouden (0,4)

Zie jij het wel zitten om in Nieuw Engeland te wonen? Laat het ons weten, we helpen je graag zoeken naar een woning.